Saya tetap bertuhankan Allah cuma tidak mengaku Isa sebagai Tuhan

dscn1425.JPGDEMIKIAN antara pujukan Lucas kepada ibunya. Namun setelah Islam menjadi pilihan dia ditanya, “tidak kasihan kepada agama orang tua kita?” Lucas tidak menoleh ke belakang sebaliknya kini aktif sebagai pendakwah. Dia malah membuktikan bahawa perbezaan sedikit pun tidak memisahkan ikatan persaudaraan dengan ibu bapa dan adik-beradik. Lucas dengan wajah semirip lelaki Melayu menyenaraikan pelbagai soalan yang pernah timbul bertubi-tubi dalam benaknya sebelum ini: Ada atau tidak nabi Isa mengaku sebagai anak Allah? Kalau Isa disalib, mengapa Allah tidak datang menolong? Siapa paling berkuasa, Allah atau Isa? Selepas hidayah merenjis dan membasah dihati, Lucas semakin pasti akan jawapan kepada setiap soalan tersebut.

Advertisements

2 thoughts on “Saya tetap bertuhankan Allah cuma tidak mengaku Isa sebagai Tuhan

  1. allah tia tulung?? buli ditulung tapi dia saja la kana tulung. dgn terlaksananya penyaliban itu maka penyelamatan tersedia kepada sesiapa yang menerima dan mengakuinya. isa turun ke dunia utk menebus manusia yang berdosa melalui penyaliban itu supaya siapa yg percaya diselamatkan percuma tiada paksaan. umpama nya begini…saya yg byk dosa ni sedang hanyut di sungai…seseorang menawarkan penyelamatan dgn menghulurkan tangannya. kalau sa mau selamat sa akan capai tangannya. kalau sa tak mahu diselamatkan itu terpulang kpd sa. indahnya tentang penyelamat ini ialah dia tia paksa punya. tiada paksa hingga membunuh….
    isa dtg hari kiamat utk apa…utk menyelamatkan

  2. Kita ada banyak persamaan Sdra Asalada. Pertama, Jesus akan turun sebelum bumi digoncang dan dimusnahkan oleh Tuhan. Pernah saya tanya seorang paderi yang mahu menjual Bible versi terbaru, dia akur Jesus akan turun dan pasti turun. Kedua, kita juga sama2 mengakui Tuhan Allah yang satu. Ketiga, kita turut memuliakan Jesus. Saya pernah hampir mati lemas dan telah diselamatkan oleh bapa. Saya memuliakan bapa yang selamatkan saya tapi tidak anggapnya sebagai Tuhan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s