Perbezaan dan persamaan lelaki dan perempuan

LELAKI dan perempuan itu ada banyak perbezaan. Namun, lelaki dan perempuan itu ada dscn0812.jpgbanyak juga persamaan. Mencari, menemui dan menikmati persamaan adalah tugas setiap pasangan sama ada ia dicari secara bersama atau secara peribadi. Pastinya, penemuan paling agung adalah kebesaran, keagungan dan kecantikan Tuhan di sebalik perbezaan dan persamaan dua jantina tersebut. Gambar hiasan: Hati siapa ibarat tali kenyal, lelaki atau perempuan? 

Advertisements

5 thoughts on “Perbezaan dan persamaan lelaki dan perempuan

  1. bukan kah perbezaan dan persamaan jika ditangani dengan bijak akan menghasilkan persefahaman, terutama anatara suami dan isteri.

    Allah s.w.t tidak memandang perbezaan itu, yang dihitung hanyalah ketaqwaan kepada NYA, tidak kiralah siapa kamu, apa keturunanmu, warna kulit atau kekayaanmu…apatah lagi gendermu..

  2. Buat Psittacula. Saya teringat Nusaibah yang pernah sebut seolah2 lelaki mempunyai lebih peluang dan banyak kelebihan berbanding perempuan. Langsung turun wahyu yang mengatakan lelaki dan perempuan itu punya peluang yang sama merebut rahmat Allah dan syurga.

    Buat SF. Gaya bahasa tuan macam sudah banyak pengalaman. Kalau mahu mantapkan pengalaman dan jadikan ayat semakin berbisa, apa lagi… Salam ceria. Baru pulang dari KL, tapi tak sempat jumpa.

    • d, anda tak berhak pun minta maaf. Anda boleh baca artikel lain. Yang penting, ia mendokong kebenaran lantaran artikel yang mendokong kebatilan sekalipun dapat membantu kita langsung tiada nilainya di sisi Empunya kebenaran. Salam persaudaraan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s