Keputusan kes Lina Joy, bukan ‘joy’ untuk umat

SEMUA orang boleh gapai maklumat tentang keputusan ke atas kes Lina Joy sama ada daripada akhbar, emel dan lain-lain. Alhamdulillah, ia suatu kejayaan dari satu konteks. Khabarnya, puluhan ribu akan murtad secara terang-terangan jika wanita Melayu itu menang kes. Yang penting, ia bukan ‘joy’ untuk berenak-enakan tanpa cuba berkorban bagi mengamalkan ajaran Islam dan melaksanakan dakwah.

Advertisements

2 thoughts on “Keputusan kes Lina Joy, bukan ‘joy’ untuk umat

  1. Saya salah seorang penganut kristian,memang tidak bersetuju dengan keputusan Lina Joy, selain menimbulkan huru hara masalah ini akan menjejaskan imej negara kita yang mengamalkan demokrasi beragama.Dalam perkara ini,”mereka” harus tahu membezakaan apa yang tertulis dalam Perlembagaan dan undang- undang ISLAM. Jesteru, saya harap agar Lia joy kembali ke agama asal dan suaminya harus memeluk islam.
    untuk pengatahuan, saya sedang mendalami islam

  2. Dalam situasi sekarang, Lina Joy terus diberi peluang untuk kembali kepada agama asal. Itu pun yang pernah berlaku sewaktu zaman para sahabat selepas kematian Muhammad s.a.w. iaitu mereka yang murtad diberi peluang kembali kepada Islam, diberi hak warganegara Muslim di bawah pemerintahan yang akhirnya berjaya menjatuhkan empayar dan kuasa besar Farsi yang tidak menyembah Allah yang Maha Esa.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s