Solat hajat lepas Jumaat

MAKA, pengumuman pun dibuat. Arahan ‘kerajaan’ bahawa diadakan solat hajat lepas solat Jumaat. Saya yang berada di bahagian hadapan masjid sedikit tersentak. Wah! Solat hajat untuk Perhimpunan 100k? Sama ada didoakan berjaya atau sebaliknya barangkali. Rupa-rupanya ia arahan Sultan Johor. Solat hajat untuk ‘tanah jajahan’ Johor iaitu Pulau Batu Putih yang kini sedang dibicarakan di sebuah mahkamah di Belanda.

Advertisements

One thought on “Solat hajat lepas Jumaat

  1. perhimpunan 100k? perhimpunan bersih tu ke? istilah tanah jajahan johor menunjukkan kebongkakkan sultan johor. Sultan johor juga satu satunya sultan di malaysia yang ada private army. Pulau batu putih ini kes lama sebab dari zaman tunku masa mereka keluarkan singapura, mereka tak sentuh issue sempadan ni. Lagipun malaysia dah lama bagi singapura pegang dan urus rumah api di pulau tu. Bila kita beri orang pegang barang kita lama lama nampak gaya jadi hak dia lah nanti. Itu memang adat manusia.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s