Dr. Yusuf Estes di Skudai, percuma!

yusufetes_bgSukacita dimaklumkan bahawa Majlis Amal Islami Malaysia (MAIM), Gabungan Pertubuhan NGO Muslim Negeri Johor, bersama Masjid Sultan Ismail (MSI) UTM serta Masjid Tan Sri Ainuddin Wahid, Taman Universiti telah berusaha membawa Dr Yusuf Estes ke Johor Bahru dalam siri lawatan beliau ke Malaysia. Dr Yusuf adalah pendakwah terkenal dari Amerika Syarikat. Beliau sebelum ini merupakan pendakwah Protestan yang aktif dan ahli muzik yang hebat. Maklumat lanjut program adalah seperti berikut:

“Why are Scientists and Doctors turning to Islam for Answers?” 27 November 2008 (Khamis) 2.00 – 4.00 pm Dewan CTL, Blok F54, Universiti Teknologi Malaysia, Skudai “Do Dakwah Now!” 27 November 2008 (Khamis) 8.00 – 10.00 mlm Masjid Jamek Tan Sri Ainuddin Wahid Taman Universiti, Skudai

Semua dijemput hadir. Percuma. Maklumat lanjut tentang Dr. Yusuf Estes boleh diakses di sini. Peta ke tempat bicara seperti dilampirkan. Ajak rakan-rakan bukan Islam. Mereka yang belum Islam layak menerima buku percuma di gerai buku Ray of Serenity (ROSE) Pertubuhan Jamaah Islah Malaysia Johor di lokasi program. Catatan: Kredit gambar untuk pihak Islamic Society of Wichita Convention 2008.

peta

Advertisements

2 thoughts on “Dr. Yusuf Estes di Skudai, percuma!

  1. Zul, harap-harap intipati ceramah boleh diterjemahkan ke blog ni nanti. Maklumlh orang KL tak berkaki nak ke Skudai!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s