Apa ada pada nombor pendaftaran kereta?

J adalah jiran saya. Nombor pendaftaran kereta ternyata amat penting baginya. Dia mahu pastikan dapat pangkal JLA dan dikuti dengan nombor yang merupakan tarikh pernikahannya. JLA menurutnya ialah ‘J loves A’. A adalah nama isterinya. Beruntunglah siapa yang bergelar isteri J. Katanya, “Aku tak mahu JLD; J loves dog atau donkey.”

Advertisements

7 thoughts on “Apa ada pada nombor pendaftaran kereta?

  1. halamak…kelakar & ngada betul pak cik sorang tu. macam la isteri dia sorang nama A! time sayang boleh la JLA, time gaduh sikit tak kan nk tukar JHA pulak kan? makin banyak kete makin pelik fi’il manusia ni…

  2. Fatimah
    Kelakar + teliti. Saya pernah diberitahu bahawa orang yang cakna kepada nombor pendaftaran biasanya berwatak teliti.

    Gerektua
    Nak dapat mudah saja, mesti masyuk (bukan ke dalam poket kita)!

    Sakinah
    Ada satu lagi yang perlu awak tahu: JJJ itu adalah Jawa Johor Johan.

  3. ada pulak la unsur jawa dlm no plat kete….cam nie tak nk la beli kete plat J. kenangan buruk betul dgn org jawa ni…ada ke patut lecturer time kat matrix dulu dgn kengkawan jawa ngumpat depan2 saya!!pastu
    boleh pulak gelak sakan. mentang2 la saya tak paham sepatah pun apa benda yang diorg cakap!! tension betul dgn org jawa nie….

  4. Sarah, awak macam pakar perunding imej pakar membaca watak orang lain.

    Sakinah, jangan marah sangat kepada orang Jawa yang banyak berjasa kepada negara ini 😉

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s