Dua ahli KEPEZI terima anugerah daripada PPJ

dsc05781

PRODUK Kepezi (Kelab Penulis Zaharah Nawawi) terus menyinar di persada penulisan tanahair. Sempena Mesyuarat Agung Perstuan Penulis Johor (PPJ) Kali Ke-31 pada 28 Disember lalu, dua ahli Kepezi telah diberi penghargaan. W.B. Rendra menerima Anugerah Penulis Muda Johor 2007, manakala Rahimah Muda menerima Anugerah Penulis Johor 2007.

Menurut Amiruddin, anugerah penulisan diberikan kepada mana-mana ahli PPJ yang memenangi anugerah penulisan di peringkat negeri dan negara pada tahun berkenaan. Penghormatan turut diberikan kepada penulis veteran sebagaimana anugerah Tokoh Penulis Pontian kepada Asmaranda (Tn Hj Kasirun).

Penerima-penerima anugerah lain ialah Rohaidah Yon (Anugerah Penulis Johor 2007; johan menulis cerita kanak-kanak kebangsaan) dan Ahmad Taufik Mahmud (Anugerah Penulis Muda Johor 2007; orang kuat PPJ di Muar). Tahniah sekali lagi, juga tahniah buat bonda Zaharah!

rendra

Gambar 1: Rahimah Muda kelihatan menerima anugerah daripada YB Pontian.

Gambar 2: Kalau Indonesia berbangga dengan Rendra-nya, Malaysia juga boleh berbangga dengan Rendra yang sering berwajah stanza manis ini.

Advertisements

9 thoughts on “Dua ahli KEPEZI terima anugerah daripada PPJ

  1. Tahniah Rendra dan Rahimah. Mungkinkah bakal ada ahli Kepezi atau sifu yang akan bergelar ‘Datuk’….bukan datuk cucu ye…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s