Jom labur RM 100, bulan depan dapat RM 200!

DEMIKIAN antara bunyi promosi dalam sekim cepat kaya (SCK). Seminar kendalian Ust Dr Hussin yang saya hadiri pada bulan lalu amat bermanfaat. Penipuan dalam SCK, pertandingan SMS dan kuiz larut amalam dalam TV didedahkan oleh beliau di samping penjelasan mengenai soal dan prinsip asas termasuk sistem ekonomi Islam dan kapitalisme. Larangan daripada menyertai SCK pada masa kini bagaimanapun dilihat dari konteks menggugat prestasi kerja, bukan dari segi halal haram. Ust Dr Hussin bersedia untuk dijemput oleh organisasi saudara dalam memerincikan soal SCK dan segala segi ekonomi dan pelaburan berteraskan syarak.

seminar-kewangan-islam-utm

Advertisements

9 thoughts on “Jom labur RM 100, bulan depan dapat RM 200!

  1. SCK ni kalau tak faham betul-betul, boleh terjebak. Padahal kalau jual nasi lemak tepi jalan boleh buat heading JOM LABUR RM100, HARI NI JUGAK DAPAT RM200. tapi itulah..jual nasi lemak kena buat banyak kerja. orang nak cepat kaya mana nak KERJA

  2. Sukar nak jawab, ia dianjurkan oleh Pusat Pengajian Islam dan Pembangunan Sosial UTM. Tempat kerja atau taman perumahan saudara juga boleh jemput pembicara tersebut.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s