Nazam Cinta Sharifah Rodziah

dsc_8301

  • “Daripada buat filem BOH***, lebih baik buat filem BOH Tea, HeBOH dll,” ujar saya bersama buakan rasa geram, metah. Saya impikan ada dalam kalangan anak2 remaja SMKA Sharifah Rodziah yang menjadi penulis hebat demi kebaikan umat. Kalau anda ada anak2, sanggupkan anda menonton BOH*** bersama mereka? Sanggup? Seronok?
  • Kagum. Dalam satu aktiviti menulis yang wajib menggunakan perkataan yang dimulai huruf M, seorang pelajar tingkatan 1 dipilih sebagai pemenang dengan jumlah 38 perkataan, menewaskan pelajar tingkatan 2 dan 4. Tahniah! Namun, Nimoiz setakat ini merupakan pemegang rekod Malaysia. Sila baca cerpen pendek beliau berjudul ‘Mataku Matamu Menancap Mimpi-mimpi’ di entri blog beliau bertarikh 23 April 2009 di sini.
  • Terima kasih buat Ustz Hjh Lailawati, Cikgu Faridah, Cikgu Fatimah, Cikgu Latif, semua cikgu dan pelajar yang beri sokongan dan penghargaan. Salam nazam cinta daripada saya. Fi amanillah.

dsc_8372

Jemput baca entri berkaitan di blog Hilmi di sini.

Advertisements

9 thoughts on “Nazam Cinta Sharifah Rodziah

  1. Fuhhh, mujur namaku disebut.

    Hafiz, bahaya taw berkenalan dalam internet. Lepas tu mesej-mesej. Lepas tu jumpa. Takut jadi macam ada orang kat kampung saya. Lepas tu.

    Kahwin.

    Ha.

    KE MELAKA

    Udara di Melaka yang menyihir
    menggigit-gigit kenangan. Di sana
    matahari menjadi api
    dan api menjadi mimpi.

    Pada tirus-tirus kenangan
    merusuh ke atma mata
    mata menjadi atma
    dan atma menjadi atma.

    Udara di Melaka yang menyihir
    dan kita terus bermusafir.

  2. Salam
    tahniah buat cikgu zul, buku online dengan Tuhan sangat bagus untuk santapan minda semua peringkat umur.
    saya sudah pun habis membacanya
    rasanya lepas ni nak tambah koleksi buku lagi
    ramai juga students pesan buku dengan tandatangan cikgu lagi 😉
    tahniah
    saya rasa bertuah sebab boleh memberi pengaruh kepada students SMKA Sharifah Rodziah untuk membaca hasil tulisan cikgu.

  3. Pingback: Liputan program di S Rodziah dalam Dewan Siswa « Idea menulis

  4. At the beginning it is important to unferstand that a website iss
    not just like any other website. If you face a prohlem while using
    it, yoou can ccontact with its community support. In this post we’ll take a look at what a good
    CMS does.

  5. It also offers various schemes that can be helpful for the tax payers to
    reduce their amount of tax. In summary, an ILIT is a popular and effective tool to help meet the estate liquidity needs of a business owner.

    In addition, the net depreciation not reported in previous years can be claimed in one year.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s