ODT, TOT dan JJ

ODTOnline dengan Tuhan (ODT) sampai lewat Khamis lalu. Semuanya merupakan rumpun cetakan kedua. Alhamdulillah. Terima kasih di atas sokongan teman2 sekalian. Moga ia bermanfaat dan memberi inspirasi untuk terus beratas talian dengan Tuhan terutama dalam Ramadan yang semakin hampir.

KOMA

Training of Trainers (TOT) untuk Jurulatih Kursus Asas Pengurs Kediaman berakhir sudah. Lima hari, namun taklah sampai berasap. Harapan saya, hasilkan Pengurus Kediaman (Home Manager) yang berusaha menjadi yang beriman lagi profesional. Selain daripada bijak menguruskan hal ehwal rumahtangga, turut bijak membentu pembangunan diri anak2 majikan, kelak imej Pengurus Kediamaan dapat ditingkatkan.

KOMA

Jelajah Johor (JJ) untuk kali ketiga bermula hari ini. Misi, buat liputan ke kawasan Parit Raja dan Keluang. Saya kini dalam perjalanan ke Parit Raja, Batu Pahat. Malam ini bermalam di Gunung Lambak, Keluang.

Pesan saya kepada peserta sebelum bertolak tadi, selaian membaca doa, perlu solat demi mendapatan keberkatan Tuhan. Biarpun nampak dekat, dari segi hukum, dibenarkan untuk solat secara jamak dan qasar.

IMG_9585

Panorama di Gunung Lambak. Gambar oleh Abot.

Advertisements

6 thoughts on “ODT, TOT dan JJ

  1. assalamualaikum w.b.t.

    apa khabar ustaz? tahniah atas kejayaan demi kejayaan… saya baca cerpen ustaz yang tersiar… menarik juga. ada apa-apa program di kuala lumpur beritahu saya, insyaAllah, manalah tahu kiranya boleh bertemu. hehe…

    • Apa hebatnya, orang lain lebih hebat, Tuhan Maha Hebat. Bagi saya, karya hebat mampu beri inspirasi, mengubah personaliti, lebih mengenal diri. Bagaimanapun dalam dunia kapitalis, yang hebat adalah yang ada pos dan yang kaya.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s